Dag voor de Lokale Media:          discussie over flexibilisering

vrijdag 21 september 2012

De flexibiliseringsgolf bij kranten: is het een modegril met gevaarlijke kanten of een noodzaak die volop kansen biedt? Deze vragen komen aan de orde tijdens de Dag voor de Lokale Media, die op donderdag 27 september wordt gehouden in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Het lijkt een trend te zijn dat bedrijven zoveel mogelijk willen uitbesteden aan een flexibele schil rond hun onderneming. Contracten van medewerkers worden afgekocht, waarna zij als freelancer (ZZP´er) weer aan het bedrijf worden verbonden. Niemand hoeft te worden ontslagen en de krant kan toch gebruik blijven maken van de voormalig vaste medewerkers met hun enorme netwerken en kennis. De vraag is of beproefde waarden hierdoor niet worden verkwanseld. Anderzijds kan flexibilisering ook een belangrijke stap zijn naar ultieme individuele vrijheid.

Debat
Op de Dag van de Lokale Media komen voor- en tegenstanders uitgebreid aan bod tijdens verschillende debatten. Zo gaan Tweede Kamerleden van D’66 en SP in op de noodzaak van de flexibilisering en debatteren een hoofdredacteur, gemeentevoorlichter, journalisten in vaste dienst, freelancers, een wetenschapper en publiek over dit onderwerp. Het debat zal worden geleid door dagvoorzitter Niels Erkens.

Workshops
Na de debatten kunnen de deelnemers deelnemen aan praktische en leerzame workshops.

De Dag van de Lokale Media wordt georganiseerd door de sectie Lokale Media van de NVJ voor alle nieuwsblad- en huis-aan-huisbladjournalisten – zowel in vaste dienst als freelancers en correspondenten – en iedereen die dit onderwerp interessant vindt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de gratis toegankelijke de Dag van de Lokale Media.

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort Den Haag
Datum en tijd: 27 september 2012 | 13:00 – 19:00 uur