Dag Nacht, hallo Festival!

dinsdag 21 juni 2016

De Nacht van de Journalistiek bestaat tien jaar. Tijd voor een feestje en tijd voor verandering. Zo heet de Nacht voortaan het Festival van de Journalistiek. En een festival gaat het worden! Save the date: 24 september in Nieuwspoort Den Haag.

Het Festival van de Journalistiek: een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling. ‘We willen fris beginnen aan het volgende decennium’, zegt Peter Smet, voorzitter van de sectie Vers in de Pers die het festival voor jonge journalisten organiseert. ‘De workshops zijn gebleven, maar zijn in aantal vermeerderd en kleiner van opzet met de bedoeling om echt met elkaar in gesprek te gaan. Tussendoor kan worden gegeten en gedronken bij verschillende standjes. De avond wordt afgesloten met een verrassende slotact en daarna begint het echte feest.’

Leren specialiseren

Inhoudelijk staat het Festival van de Nacht in het teken van specialiseren. Er is geen jonge journalist die het niet als opdracht meekrijgt: specialiseer je. Tijdens het festival worden er verschillende rondes met kleine interactieve, en enkele grotere workshops gehouden. Bezoekers gaan met sprekers in gesprek, sprekers gaan met bezoekers in gesprek. Binnenkort wordt het definitieve programma bekendgemaakt. 

Sneak preview

Nu alvast een sneak preview wat je aan onderwerpen kunt verwachten: de uitdagingen van jeugdjournalistiek, de kracht van regiojournalistiek, de niches in sportjournalistiek, onderzoeksjournalistiek, financieel nieuws, datajournalistiek, tech-journalistiek, verslaggeving in conflictgebieden, fotojournalistiek, verhaalideeën, crowdfunding en nog veel meer.

Hou jij ook van festivals en leuke ontmoetingen met andere journalisten, tekstschrijvers, fotografen, bloggers en vloggers? Kom dan op 24 september naar Nieuwspoort. Binnenkort meer op deze site en social media.