Debat Deltaplan commissie Brinkman

vrijdag 19 juni 2009

Komende dinsdag presenteert de Tijdelijke commissie Innovatie Pers onder leiding van Elco Brinkman haar rapport. Een dag later, op woensdag 24 juni om 18.00 uur, organiseren Nieuwspoort, de NVJ en de Nederlandse Dagbladpers (NDP) een debat naar aanleiding van het advies van de commissie. Onder voorbehoud zijn onder meer aanwezig: Sjuul Paradijs (hoofdredacteur Telegraaf), Erik van Gruijthuijsen (hoofdredacteur ANP), Piet Bakker (lector crossmedia), Kees Spaan (voorzitter NDP), Joop Atsma (CDA), Martin Bosman (PVV).

Heeft de regio de toekomst? Is staatssteun niet langer taboe? Is het onafwendbaar dat NOS en dagbladen gaan samenwerken? En wat moet er gebeuren met de Wet op de mediaconcentraties? Kortom, kan de Nederlandse pers aan de slag met de conclusies van het rapport?

Uitgenodigd om mee te debatteren zijn onder andere de voorzitter en leden van de commissie Brinkman, hoofdredacteuren, uitgevers, werkgevers, werknemers, journalisten, wetenschappers en politici.
Onder voorbehoud zijn onder meer aanwezig: Sjuul Paradijs (hoofdredacteur Telegraaf), Erik van Gruijthuijsen (hoofdredacteur ANP), Piet Bakker (lector crossmedia), Kees Spaan (voorzitter NDP), Joop Atsma (CDA), Martin Bosman (PVV).

Thomas Bruning, secretaris van de NVJ, leidt het debat in, Max van Weezel, voorzitter van Nieuwspoort, leidt het debat.

Het debat, georganiseerd door Nieuwspoort, de NVJ en de NDP, vindt plaats op woensdag 24 juni 2009. Zaal open: 17.30 uur, aanvang debat: 18.00 uur. Lokatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Frits van der Poelzaal, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag.