Debat en boek over vrouwelijke oorlogscorrespondenten

donderdag 29 november 2012


Naar aanleiding van het verschijnen van het boek “No woman’s land” organiseren NVJ, INSI (International Safety Institute) en de Gemeente Den Haag maandag 3 december een debat over de specifieke risico’s voor vrouwen bij journalistiek werk in conflictgebieden. In het boek doen vrouwelijke oorlogscorrespondenten hun verhaal. De vrouwen werken onder meer voor de Los Angeles Times, Reuters, Marie Claire en TIME.

“Hun verhalen gaan over de risico’s en de veiligheidsmaatregelen die deze vrouwen moeten nemen om het verhaal te krijgen”, zegt INSI (Internationale News Safety Institute) adjunct-directeur, Hannah Storm, die het boek met haar collega Helena Williams heeft samengesteld. De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, zal het boek in ontvangst nemen.

Programma:
17.00 Inloop
17.30 Welkom en inleiding door Katya Adler, BBC-correspondent, en Minka Nijhuis, verslaggever in conflictgebieden voor diverse media.
18.15 Overhandiging No Woman’s Land aan burgemeester Jozias van Aartsen
18.30 Borrel
Moderator: Peter ter Horst

Locatie: Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68, Den Haag

Het boek is bij INSI te bestellen.

NVJ en Veiligheid
De NVJ geeft advies en ondersteuning aan journalisten die voor hun werk naar gevaarlijke gebieden afreizen. Lees meer hierover op www.nvj.nl/veiligheid

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: annemarie.dejong@denhaag.nl o.v.v. No woman’s land.