Debat over toekomst lokale media in Groningen

dinsdag 13 november 2018

In verband met de samenvoeging van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer worden op woensdag 21 november gemeenteraadsverkiezingen gehouden in Groningen. Een goede reden om op vrijdag 16 november stil te staan bij de rol en relevantie van lokale media. Thomas Bruning is een van de deelnemers aan het debat.

De journalistiek is volop in beweging met waarschuwingen voor fake news, dalende krantenoplages en nieuwe online kanalen. Ook regionale en lokale journalisten krijgen met deze dynamiek te maken. Is de rol en relevantie van lokale media veranderd? Zijn er bijvoorbeeld nog voldoende journalisten om de lokale politiek kritisch te volgen? En wat zijn de opvallende trends en nieuwkomers in de steden en regio's?

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan we stil te staan bij regionale journalistiek in een debat met Marcel Broersma (Hoogleraar Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen), Thomas Bruning (Algemeen secretaris NVJ), Flip van Willigen (stationsmanager 1Twente), Annelies van Santen (adjunct-hoofdredacteur OOG Radio en Televisie), Willem Groeneveld (hoofdredacteur Sikkom), Martijn Folkers (politiek verslaggever RTV Noord) en Marten de Ruiter (Spot: Groningen). Onder leiding van Eelco Bosch van Rosenthal.

Meer informatie:

  • Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen
  • Datum en tijd: 16 november, 20.00-21.30 uur
  • Klik hier voor meer informatie en tickets