Debat Regio in de Uitverkoop

maandag 20 februari 2012

Naar aanleiding van de recente aankondigingen in de regionale journalistiek organiseert de NVJ op maandag 27 februari in Utrecht het debat Regio in de Uitverkoop. Politici, journalisten, werkgevers en wetenschappers discussiëren over de regionale journalistiek als wezenlijke maatschappelijke functie en de rol die de verschillende belanghebbenden spelen of zouden moeten spelen.

In nog geen tien jaar tijd is het aantal journalisten bij Wegener gehalveerd. De nu aangekondigde bezuinigingen zouden daar nog eens ruim tien procent vanaf halen. Het probleem van de regionale journalistiek is echter veel breder dan Wegener. In Zuid-Holland zijn de zelfstandige regionale titels al verdwenen, bij TMG/HDC dreigt eenzelfde scenario.

Het debat Regio in de Uitverkoop gaat over het belang van de regionale journalistiek en de rol die politici en uitgevers spelen. Sprekers tot nu toe zijn Piet Bakker, lector Hogeschool Utrecht; Anouchka van Miltenburg, mediawoordvoerder VVD; Jasper van Dijk, mediawoordvoerder SP en Janette Luichies, voorzitter sectie Dagblad NVJ. Ook de directies van TMG, Harry de Wit  en Wegener, Truls Velgaard, zijn aanwezig om hun visie te geven.
Het debat wordt geleid door Frénk van der Linden.

De NVJ start deze week tevens een speciale actiesite met daarop alle feiten van de afgelopen jaren, nieuws en opinies over de regionale journalistiek.

Debat Regio in de Uitverkoop
maandag 27 februari 2012, inloop vanaf 15.00 uur, aanvang debat 15.30 uur.
Mediaplaza, Utrecht (naast Station CS)

Belangstellenden kunnen zich opgeven door te mailen naar debat@nvj.nl

Lees ook de opinie van Thomas Bruning over de regionale kranten.