Defotojournalist.nl naar community Villamedia

zondag 17 januari 2010

De fotojournalist.nl zal opgaan in de community van Villamedia. Tijdens de jaarvergadering van NVF Fotojournalisten legde hoofdredacteur Dolf Rogmans uit wat er gaat veranderen.

Met vier websites, www.defotojournalist.nl, www.defreelancejournalist.nl, www.villamedia.nl en www.nvj.nl rees de vraag of het niet zinvoller was deze websites te bundelen. De nieuwe community is het nieuwste platform waar defotojournalist.nl en de freelancer.nl worden ondergebracht. Hierop kunnen leden een profiel aanmaken en met elkaar in discussie treden zonder dat de hele wereld meekijkt. Volgens Dolf Rogmans functioneert de nieuwe vorm hetzelfde als de oude website. Wel is de mogelijkheid om een subsite met archieffunctie aan te maken komen te vervallen – de huidige beheerder van defotojournalist.nl wil hiervoor een alternatief bieden. Tegenover het vervallen van deze functie staat dat de nieuwe tool gratis is en dat gebruikers wel hun eigen portfolio kunnen uploaden. Wat blijft in de nieuwe vorm is de zoekfunctie. Opdrachtgevers kunnen nog steeds op persoon, op plaatsnaam etc blijven zoeken. De database is exclusief voor leden van de NVJ en NVF beschikbaar. Rogmans raadt aan om hun profiel zo goed mogelijk in te vullen. ‘Voeg zoveel mogelijk gegevens toe. Hoe beter je je keywords invult, hoe sneller je gevonden wordt.’
Binnenkort zal Villamedia opdrachtgevers die regelmatig adverteren via de website of in het tijdschrift actief gaan benaderen en de nieuwe databases onder de aandacht brengen.