Educatieve reis voor jonge journalisten naar Beijing

dinsdag 5 september 2017

Starters en studenten journalistiek opgelet: The Caravan’s Journal organiseert van 16 tot en met 29 oktober een inspirerende journalistenreis naar Beijing. Achter de Grote Muur verandert de wereld snel. The Caravan’s Journal reist naar China om het menselijke verhaal van deze grote omwenteling te verslaan. Ervaren mentoren delen hun kennis en ervaring over het land en over diepgravende storytelling.

Trainingsprogramma

Je krijgt een inkijkje in de Chinese complexe maatschappij door de ogen van lokale en internationale specialisten. Het trainingsprogramma brengt je naar onder andere de chaotische hutongs (traditionele woonwijken) en het diplomatendistrict. Je neemt deel aan masterclasses en ontmoet journalisten van gevestigde media, diplomaten, artiesten en milieudeskundigen.

Kostendekkende prijs

Het programma duurt iets meer dan twee weken. De ervaring leert dat deelnemers met verhalen thuiskomen die van een dusdanig hoge kwaliteit zijn dat deze steevast verkocht worden. De prijs om deel te nemen aan dit programma is iets meer dan duizend euro – inclusief scholing (€580) en lokale kosten (€500) voor accommodatie en een privé-trip naar de Chinese Muur. Dit is exclusief de retourvlucht (vanaf ca. €450). Deelnemers zijn vrij om vooraf of aansluitend extra dagen te plannen.

The Caravan’s Journal

The Caravan's Journal is een internationaal educatief collectief en agentschap dat trainingsprogramma’s organiseert voor gepassioneerde verhalenvertellers. The Caravan's Journal heeft in de afgelopen jaren samengewerkt met mentoren bij de Verenigde Naties, de BBC en Pulitzer-prijswinnaars. Het team bestaat uit projectcoördinatoren Johannes De Bruycker en Coen van de Ven. Tijdens de reis geven zij praktische workshops en helpen met adviezen en praktische informatie.

De NVJ Academy ondersteunt de initiatieven van The Caravan’s Journal.