Enquête: Onderhandelen met de Persgroep?

maandag 27 juni 2016

De NVJ en NVF zijn sinds maart in gesprek met de Persgroep over de tariefswijzigingen van 1 april voor de regionale titels. De Persgroep heeft aangegeven dat zelfstandige (foto)journalisten kunnen onderhandelen over het basistarief van €0,13 per woord en €42,- per foto. Is de onderhandelingsruimte er werkelijk en wat levert onderhandelen op? De NVJ en NVF roepen alle zelfstandige (foto)journalisten die freelancen voor de regionale titels van de Persgroep op om de enquête in te vullen.

De NVJ en NVF willen graag weten of die onderhandelingsruimte er werkelijk is en of de onderhandelingen iets opleveren. Daarnaast wil de NVJ en NVF ook nagaan hoeveel zelfstandigen onderhandelen en of zij willen dat de NVJ en NVF namens hen onderhandelt voor betere tarieven. De vragenlijst is kort en kan in twee minuten worden ingevuld. De resultaten van de enquête worden binnenkort bekendgemaakt. Afhankelijk van de resultaten worden er regionale bijeenkomsten in het land georganiseerd.

Deel de enquête

Het is belangrijk dat de respons op de enquête hoog is. Daarom vragen de NVJ en NVF alle zelfstandigen om deze enquête met andere zelfstandigen te delen.