Enquête over aansluiting digitale vaardigheden opleidingen

dinsdag 10 mei 2016

Sluiten praktijk en opleidingen op elkaar aan? Het medialandschap verandert immers razendsnel. Moeten álle studenten journalistiek digitale vaardigheden aangeleerd krijgen? En wat zijn de belangrijkste type digitale skills voor nu en in de toekomst? De NVJ roept redacteuren, studenten, starters en docenten op de enquête in te vullen. De resultaten worden op zaterdag 4 juni bekendgemaakt tijdens het debat Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk?

De centrale vraag is hoe studenten op de journalistieke opleidingen worden getraind in digitale vaardigheden. Sluit dit goed aan op de arbeidsmarkt? Nemen ze vaardigheden mee waarop de journalistiek zit te wachten of moeten ze on-the-job verder worden geschoold?  

Debat Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk?

De Hogescholen van Utrecht en Zwolle presenteren op 4 juni showcases en professor Bart Brouwers van de Rijksuniversiteit Groningen spreekt over de aansluiting van de journalistieke opleiding op de arbeidsmarkt. Daarna gaan praktijk en opleidingen met elkaar in gesprek.

Gastsprekers zijn in ieder geval: Hans de Clercq van Hogeschool Utrecht,  over hoe digitaal de opleidingen zijn, student/freelancer Pepijn Nagtzaam (o.a. Omroep Brabant) over zijn eerste stappen in de beroepspraktijk, Mireille Derks, chef online van RTL en Lindsay Mossink, chef redactie Algemeen en Economie Nu.nl over hun ervaringen met jong-afgestudeerden.

Leden en niet-leden zijn van harte welkom op 4 juni om 11.30 uur in Domstad, Koningsbergerstraat 9, in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.