Enquête programmamakers over wat er leeft binnen de publieke omroep

donderdag 30 januari 2020

Programmamakers bij de landelijke en regionale omroepen ontvangen vandaag een korte vragenlijst over hun werk bij de publieke omroep. Maken zij zich zorgen over hoge werkdruk, dreigende bezuinigingen, onzekere contracten? Of maken zij zich meer druk over het gebrek aan dekkende (reis)kosten of hun eigen veiligheid? De NVJ wil het graag weten. Alle informatie wordt (anoniem) verwerkt in een algehele samenvatting die binnenkort wordt gepubliceerd.

foto: Remco Gielen

De NVJ voert dit jaar campagne voor een betere positie van programmamakers binnen de publieke omroepen. Ook wil zij richting politiek Den Haag nog duidelijker maken welke gevolgen verdere bezuinigingen op de publieke omroep hebben.

In de afgelopen weken heeft de NVJ met veel programmamakers gesproken én met een deel van de leden bij de publieke omroep gebeld. Dit heeft waardevolle informatie opgeleverd. Toch is het belangrijk dat ieders mening wordt gehoord, zodat de NVJ samen met de programmamakers de koers kunnen bepalen voor een betere positie van programmamakers.

De leden van de sectie omroep hebben donderdag de vragenlijst per e-mail ontvangen. Het invullen van de enquête duurt slechts 2 minuten.