Enquete NVJ en FNV naar flexibiliteit en werkdruk

vrijdag 21 april 2017

De NVJ doet onderzoek naar de arbeidsmarkt binnen de Publieke Omroep. De Publiek Omroep is voortdurend in beweging. Die verandering wordt soms door de omroeporganisaties zelf veroorzaakt maar veel vaker ook door externe partijen zoals de politiek. Soms is het ook een (proactieve) reactie op wat er internationaal of nationaal in de (audiovisuele) mediasector gebeurt.


Maar altijd is het zo dat het uiteindelijk op de een of andere wijze de mensen raakt die direct of indirect de programma’s voor tv, radio en internet maken. Als vakorganisaties komen NVJ en FNV op voor de belangen van omroepmedewerkers. Dat doet de NVJ aan de cao-tafel met omroepwerkgevers, maar ook in gesprek met de politiek of maatschappelijke organisaties.

Uitgangspunt daarbij is steeds hoe NVJ-leden bij de omroep in de praktijk over arbeidsmarktthema’s denken, zoals bijvoorbeeld flexibiliteit en werkdruk. In dat kader is onlangs al een enquête over payroll geweest. 

Bij dit nieuwe onderzoek gaat het om een breder arbeidsmarktonderzoek bij de Publieke Omroep waarbij jouw mening telt.

Werk jij bij de Publiek Omroep? Vul s.v.p. voor 1 mei a.s. de enquête in. Het kost je nog geen 10 minuten. Met de resultaten help je ons jouw mening nog beter over te brengen bij de politiek en bij de werkgevers tijdens de komende onderhandelingen over een nieuwe cao bij de Publieke Omroep.

De enquête vind je via deze anonieme link: https://nl.surveymonkey.com/r/ZVJR79J
 
Hoe groter de groep is die reageert, hoe relevanter de uitkomsten zijn. Dus stuur dit bericht s.v.p. door naar zoveel mogelijk collega’s (wel/geen lid NVJ of FNV maakt dit keer niet uit).