Estafetteacties NVF bij Persgroep, Sanoma en TMG

zondag 27 januari 2019

De NVF gaat ook na de landelijke actiedag door met actievoeren. Komende week trakteren we op koffie, croissants en muffins bij de Persgroep (dinsdag), Sanoma (woensdag) en TMG (donderdag). Bestuursleden, secretarissen van NVJ/NVF en betrokken fotojournalisten bezoeken de uitgeefbedrijven om met journalisten in gesprek te gaan. Onze eerste stop is zoals gezegd aanstaande dinsdag bij de Persgroep. Kom dinsdag tussen 8.30 en 10.00 uur dus iets lekkers halen!

De NVJ/NVF wil  aandacht vragen voor het belang van kwaliteitsfotojournalistiek, fatsoenlijke betalingen en zeggenschap over het auteursrecht. ‘Daarnaast willen we ook in gesprek gaan met redacties en directie’,  zegt Rosa García López, secretaris NVF en Zelfstandigen. 'Enerzijds willen we bereiken dat fotojournalisten meer waardering voor hun vak en toekomstbestendige tarieven krijgen.

De fotojournalisten vrezen dat, als het zo doorgaat, fotojournalistiek over tien jaar nog slechts een veredelde hobby is. We vragen ook aan redacties wat zij vinden dat er moet gebeuren om die kwaliteit van fotojournalistiek hoog te houden. En ook vinden we dat directies de verantwoordelijkheid moeten nemen door alle fotojournalisten fatsoenlijk te belonen om zodoende de fotojournalistiek overeind te houden.’

De estafetteactie ziet er als volgt uit:

Dinsdag 29 januari de Persgroep - Jacob Bontiusplaats 9 Amsterdam - 8.30  tot 10.00 uur
Woensdag 30 januari Sanoma - Capellalaan 65 Hoofddorp - 8.30 tot 10.00 uur
Donderdag 31 januari TMG - Basisweg 30 Amsterdam - 8.30 tot 10.00 uur

Fotojournalisten die willen meedoen aan de estafetteacties kunnen zich melden bij vereniging@nvj.nl, onder vermelding van estafette de Persgroep, Sanoma of TMG.