Expositie van tien nieuwkomers: New Voices II – Inside Out

donderdag 21 maart 2024

Op 17 april wordt om 17.00 uur in het Atrium van het Haagse stadhuis een expositie geopend waarin werk van tien fotografen afkomstig uit Jemen, Syrië, Iran, Moldavië en Libanon centraal staat. Hun werk richt zich op thema’s als eenzaamheid, verwerking, kracht en schoonheid, gevangen vanuit diverse fotografische invalshoeken. 

RFG Magazine, het magazine waarin gevluchte journalisten hun verhaal in beeld en tekst kunnen publiceren, is de initiatiefnemer voor de expositie New Voices II – Inside Out. De opening wordt onder meer verricht door Marwan Magroun, fotograaf des vaderlands. Hij benadrukt het belang van New Voices II: ‘We staan voor de uitdaging om gezamenlijk het visuele dna van Nederland opnieuw vorm te geven, zodat het een getrouwe weergave is van onze veelzijdige samenleving. Er is een dringende noodzaak om de conventionele systemen die onze beeldvorming beperken, te doorbreken. New Voices is een belangrijk initiatief dat ons dichter bij de verhalen brengt die we voorheen slechts van veraf konden bekijken.’

De expositie in het Haagse stadhuis aan Spui 70 is vrij toegankelijk. Wil je de opening op 17 april bijwonen? Meld je dan s.v.p. per mail aan bij de organisatie.