Festival van het Vrije Woord

woensdag 15 april 2015

Aan de vooravond van de Dag van de Persvrijheid wordt op zaterdag 2 mei in De Balie het Festival van het Vrije Woord gehouden. Vrijheid om je mening te geven is vanzelfsprekend als je het hebt en een ramp als het je ontbreekt. Daarom organiseert de NVJ, samen met andere media-organisaties dit festival. Een viering, maar ook een protest tegen de bedreiging - of letterlijke belegering - ervan. Met Hans Teeuwen, Eberhard van der Laan, Rena Netjes, Abdullah Elshamy, Marcel Gelauff, Judith Spiegel, Shirin Musa, Petra Grijzen, Mehmet Ülger, Andree van Es, Erol Önderoglu en vele anderen. 

Strenge veiligheidsmaatregelen

Tijdens het festival ervaart het publiek wat het betekent om continu te worden beveiligd en onder druk te staan. En wat het betekent als je een debat over het vrije woord wilt organiseren: dat De Balie hiervoor moet voldoen aan strenge veiligheidsmaatregelen, en sprekers en organisatie zich zouden kunnen terugtrekken uit angst voor mogelijke dreiging. Bezoekers mogen maar één kaartje per persoon kopen, een ID is verplicht om toegang te krijgen en er staan controlepoortjes bij de ingang. Om het publiek ter plekke te laten zien én ervaren welke gevolgen vechten voor het vrije woord daadwerkelijk heeft.

Boek tijdig een kaartje

De kaartverkoop voor het festival sluit op woensdag 29 april om 17.00 uur. NVJ-leden betalen 10 euro entree, in plaats van 12,50 euro. De actiecode is: NVJ*150502 

Praktische informatie Festival van het Vrije Woord

  • De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR Amsterdam
  • De deuren van De Balie gaan om 18:30 uur open
  • Het Festival duurt van 19:30 tot 24:00 uur
  • Voor bezoekers geldt een strikt toegangsregime. Klik hier voor meer informatie, aanmelden en toegangsregels