Freelance Borrel in Delft verplaatst naar mei

maandag 23 april 2012

De Freelance Borrel, die zou worden gehouden op vrijdag 27 april, wordt wegens omstandigheden verplaatst naar vrijdag 25 mei. De Borrel zal worden gehouden in café De Tobbe in Delft. Voorafgaand aan de borrel laat freelancesecretaris Rosa García López zien hoe je je als freelancer kunt onderscheiden in een overvolle markt.

Hoe zorg je voor toegevoegde waarde en hoe formuleer je scherpe doelen voor jezelf en voor je afnemers? Deze en andere vragen beantwoordt Rosa García López, secretaris NVJ Freelance en NVF tijdens de derde Freelanceborrel op vrijdagavond 25 mei in café De Tobbe in Delft. Rosa García López, voorheen consultant en eigenaar van BizMo (Business Models), zal een praktijkcase van een collega freelancer behandelen waarbij ze samen met de aanwezigen kijkt welke kansen er liggen om omzet te draaien.

De maandelijkse Freelance Borrels voorzien in een behoefte. De vorige Borrel, op 30 maart in Utrecht, werd bezocht door ruim 30 freelance journalisten. Sebastiaan ter Burg, fotograaf en contentmakelaar, presenteerde toen zijn verdienmodel. Zijn belangrijkste les: de prijs bepaal je zelf. Het succes van de fotograaf wordt bepaald door zijn inspelen op marktveranderingen (nieuw businessmodel); zijn samenwerking met erkende partners met uitstraling (Creative Commons); het creëren van toegevoegde waarde met een nieuw businessmodel; en het zelf bepalen van zijn prijs van 80 euro per uur.

Kom wederom op vrijdag 25 mei naar de Freelance Borrel van de NVJ sectie Freelance & NVF en leer net zoals Sebastiaan ter Burg hoe je succes kunt afdwingen. Voorafgaand aan de borrel laat Rosa García López, secretaris NVJ Freelance & NVF en voorheen eigenaar/consultant van BizMo (businessmodels), zien hoe je je kunt onderscheiden in een overvolle markt. Zij doet dit aan de hand van een praktijkcase en het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder.

De praktijkcase begint om 16.00 uur en de borrel om 17.30 uur. De Freelanceborrel vindt deze keer plaats in café De Tobbe, Buitenwatersloot 17 te Delft. Inschrijven kan uitsluitend via freelance@nvj.nl. Wees er snel bij want er zijn maximaal 30 plaatsen. De eerste drie drankjes en hapjes zijn gratis!