Freelancersfestival 2018 met Joris Luyendijk!

vrijdag 18 mei 2018

Joris Luyendijk is keynotespreker van het allereerste Freelancersfestival 2018 op zaterdag 23 juni in Utrecht. Kom luisteren naar wat hij te zeggen heeft over de toekomst van de (foto)journalistiek. En ontmoet ook al die andere spraakmakende gasten, zoals Ruben Terlou, Britt van Uem en Cigdem Yuksel. Het Freelancersfestival 2018 wordt georganiseerd door de NVJ en de Auteursbond.

(foto: Jelmer de Haan)

Het festival staat helemaal in het teken van de freelance (foto)journalist en (foto)journalistiek in Nederland. Een prachtige kans om te genieten van je vak, ideeën op te doen en te netwerken. Bovendien krijg je de mogelijkheid om je eigen idee te pitchen.

Laat je inspireren door enkele tientallen gastsprekers die gespecialiseerd zijn in bladenmaken, filmen, vloggen, fotograferen, branded content, ondernemen en crowdfunden. Enkele namen: Ruben Terlou (Dwars door China), Britt van Uem (freelance regiojournalist), Rob Koghee (New Skool Media),  Claudia Straatmans (Nouveau), Cigdem Yuksel (winnaar Zilveren Camera 2016), Jochem van den Berg (De Speld), Robert Heukels (Wendy), Theo Dersjant (Fontys Hogeschool Journalistiek), Martijn van de Griendt (fotograaf),  Harmke Oudenampsen (Mediashot).

  • Ga hier naar het volledige programma en alle sprekers

Nieuwe kansen

Het thema van deze dag is Grenzeloos Freelancen. Tegenwoordig worden er van freelance journalisten en fotografen veel creativiteit verwacht. Grenzen vervagen: schrijvende journalisten moeten fotograferen en fotografen wordt gevraagd om te filmen en te schrijven. Welkom in de nieuwe realiteit die kansen biedt, zowel voor de media als voor de freelancers.

Joris Luyendijk

Het festival wordt afgesloten door niemand minder dan journalist/auteur Joris Luyendijk. Hij zal ingaan op de toekomst van de freelance journalist. Bestaat het vak en print over een tijdje nog? Moeten onszelf opnieuw uitvinden? Kortom: hoe kunnen we meegaan met de nieuwe tijd?

Datum en locatie

#GrenzeloosFreelancen2018