Genomineerden Infographics Jaarprijs

maandag 18 november 2013

‘Het tafelzilver van Amsterdam’, gemaakt door Chantal van Wessel (opdrachtgever Parool) en ‘Nederland verbeeld’, gemaakt door Filip de Blois en Frédérik Ruys (uitgave van het Planbureau van de Leefomgeving) zijn genomineerd voor de Infographics Jaarprijs 2013. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor ‘Cook o’graphic’ van Maarten Janssen en Fabian Valkenberg. De prijsuitreiking van de Infographics Jaarprijs 2013 vindt plaats op 22 november 2013 in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

De achtste editie van de jaarprijs, een initiatief van NVJ en Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) , wil wederom de aandacht vestigen op de kwaliteit van de Nederlandse infographic. Gastsprekers zijn Erik van Heeswijk (hoofdredacteur VPRO digitaal) die zijn visie geeft op datavisualisatie en Ivonne Jansen-Dings van de Waag (Institute for Art, Science and Technology) over City SDK, een project over het openen en toepassen van data in de domeinen participatie, mobiliteit en toerisme.

De jury bestaat dit jaar uit: Paul Janse (2D3D en winnaar van de prijs in 2012), Lara Ankersmit (NOS en NVJ), Francien Malecki (firMM), Jasper Koning (VPRO/Tegenlicht) en Sara Landeira (Designpolitie).

Datum en locatie: 22 november, inloop 19.30, aanvang 20.00 uur, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam.
Meer informatie en aanmelden: www.infographics.eu