Genomineerden Stan Storimans-prijs

woensdag 6 oktober 2010

NVF-lid Wim Hendriks, van origine fotograaf, is een van de genomineerden voor de Stan Storimans prijs 2010. De prijs is genoemd naar Stan Storimans, de cameraman die op 12 augustus 2008 in Georgië om het leven kwam. Hendriks maakte de video Oranje-koorts met een Canon EOS 5D MarkII. Steeds meer fotografen en videografen maken opnamen met een zogenoemde HDDSLR-camera.

Voor de Stan Storimans Prijs, die dinsdag 12 oktober voor de tweede keer wordt uitgereikt, zijn negen cameramensen genomineerd. De genomineerden zijn Roel Rekko (RTL Nieuws, watersnood Pakistan), Elske Minnema (RTV Utrecht, Q-koorts), Dennis Hilgers (NOVA, aardbeving Haïti), Rachid el Mourif (EO Netwerk, aardbeving Haïti), Roel van Hees (EenVandaag, 1 jaar Obama), Martin Egter Wissekerke (NOS Journaal, verkiezingen Afghanistan), Wim Hendriks (zelfstandig, Oranje-koorts), Harry van de Westerlaken (NCRV Netwerk, verkiezingen Afghanistan) en Eric Beauchemin (Wereldomroep, microfinanciering Kenia).

De jury bestaat uit Ad van Liempt (oud-hoofdredacteur NOVA), Jean-Pierre Geelen (tv-criticus de Volkskrant), Marga van Praag (voormalig verslaggever NOS Journaal) en Peter van der Maat (ex-hoofdredacteur NCRV Netwerk). Zij beoordelen de inzendingen op technische en inhoudelijke kwaliteit, op creativiteit, journalistieke alertheid en originaliteit.

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 12 oktober, om 16.00 uur bij de Wereldomroep in Hilversum, Witte Kruislaan 55.

De NVJ en Wereldomroep maken de Stan Storimans-prijs mede mogelijk.