Help ouders toeslagenaffaire hun verhaal te vertellen

dinsdag 14 november 2023

De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door en voor ouders en kinderen die worden geraakt door de toeslagenaffaire, is op zoek naar auteurs die het verhaal van gedupeerden op papier zetten. Samen met de Number 5 Foundation van Prinses Laurentien van Oranje werkt de stichting aan een gelijkwaardig herstel voor de ouders en kinderen. Journalisten die gedupeerden willen helpen, kunnen zich aanmelden bij de Stichting (Gelijk)waardig Herstel.

Tienduizenden ouders en kinderen hebben ernstig schade geleden door de toeslagenaffaire en de afhandeling door de overheid leidt vaak tot langslepende kwesties. Number 5 Foundation heeft een methodiek bedacht waarbij de schade niet alleen sneller kan worden afgehandeld, maar gedupeerden ook weer de regie in eigen hand kunnen nemen.

Hoe werkt het?

Het verhaal van een gedupeerde ouder moet aan de hand van het feitenrelaas worden opgetekend. Als auteur help je de ouder in een aantal gesprekken om zijn of haar verhaal op papier te zetten. Je uitgewerkte verhaal leg je voor aan de gedupeerde. Als de ouder akkoord is met de weergave van zijn/haar verhaal, gaat het naar een schadeanalist die een financieel voorstel doet. Ook dit wordt voorgelegd aan de ouder, die zelf de keuze maakt of ze het ermee eens zijn of niet. Zo krijgen ouders de regie weer in eigen hand.

Meld je vandaag nog aan

Het optekenen van het verhaal van een gedupeerde kost in totaal 8 à 10 uur. Je krijgt een gedupeerde uit je eigen regio toegewezen en kunt een digitale startbijeenkomst bijwonen waarin alles wordt uitgelegd.

Wil jij een bijdrage leveren aan een oplossing voor ouders van de toeslagenaffaire? Dan is dit je kans! Meld je vandaag nog aan op de website van Stichting (Gelijk)waardig Herstel. Wil je eerst meer informatie? Neem dan per mail contact op met de stichting.