Henk Hagoort ontvangt meer dan duizend protesthandtekeningen

dinsdag 12 mei 2015

Omroepbestuurder Henk Hagoort heeft voorafgaande aan een nieuwe cao-onderhandelingsronde meer dan duizend protesthandtekeningen ontvangen uit handen van de NVJ, FNV KIEM en CNV. De handtekeningen zijn door omroepmedewerkers gezet tegen de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao bij het omroeppersoneel.

Eind vorig jaar liepen de onderhandelingen voor de cao bij de publieke omroepen vast op uitbreiding van tijdelijke contracten. De werkgevers stuurden vervolgens een nieuwe set voorstellen die enkel verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden bevatten. Bovendien willen de werkgevers een nieuw sociaal plan in de cao opnemen, dat veel slechter is dan het huidige. De vakorganisaties zijn in april de petitie Nee tegen werkgeversvoorstellen cao Omroeppersoneel 2015 gestart.

NVJ, FNV KIEM en CNV Media eisen een cao waarin een redelijke loonsverhoging is opgenomen en zeker geen verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden bevatten. Daarnaast moet er een contracteerregeling komen waar flexibele contracten worden ingezet waar noodzakelijk, en vaste contracten waar mogelijk. Voor de toekomstige bezuinigingen moet een sociaal plan worden opgesteld dat in lijn is met het huidige sociaal plan LPO.