Henk Wageman, bestuursvoorzitter sectie Plus+, overleden

vrijdag 30 maart 2018

De NVJ ontving het verdrietige nieuws dat dinsdag 27 maart journalist Henk Wageman na een lang ziekbed is overleden. Hij werd 69 jaar. Wageman was jarenlang journalist van de Zwolse Courant en vervulde de functie van onder andere chef sportredactie en chef regioredactie. In 2015 trad hij toe tot het bestuur van de NVJ-sectie Plus+, waarvan hij de laatste twee jaar voorzitter was.

Henk Wageman was een van de bekendste (sport)journalisten in Zwolle. Voor de Zwolse Courant was hij onder andere vaste volger van PEC Zwolle. In 1982 maakte hij deel uit van het verslaggeversteam van de PersUnie tijdens het WK in ’82 in Barcelona.

Tussen 2007 en 2014 vervulde hij onder andere functies als lid en voorzitter van de Ondernemingsraad De Stentor, lid Centrale Ondernemingsraad Wegener, persvoorlichter Amnesty International, voorzitter stagecommissie School of Media van Hogeschool Windesheim, voorzitter Werkgroep Laaggeletterdheid Zwolle en hoofdredacteur Magazine Belangenorganisatie Voor Amateurvoetbalverenigingen. Na de vut was hij tevens mede-oprichter van ZwolleNu.nl

Sectie Plus +

In 2015 trad Wageman toe tot het bestuur van de sectie Plus+ van de NVJ, waarin hij een jaar later werd benoemd tot voorzitter. Henk Wageman was een verbinder binnen de NVJ met hart voor zijn collega’s.

Wij wensen zijn vrouw Wies en familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.