Homo Digitalis: De vervagende grens tussen mens en machine

donderdag 28 maart 2013

Het Expertisecentrum Journalistiek en het Rathenau Instituut organiseren op vrijdag 12 april het symposium voor journalisten: Homo Digitalis: De vervagende grens tussen mens en machine. Leden van Vers in de Pers (ViP) kunnen met korting naar dit symposium.

De belangrijkste technologische ontwikkelingen die op korte termijn zullen ingrijpen in het leven van de mens zullen tijdens Homo Digitalis in kaart worden gebracht. Wat komt er op ons af? Waar ligt de (juridische en ethische) grens? Wie is (politiek) verantwoordelijk als het misgaat? Wanneer neemt de technologie het op onverantwoorde wijze over?

Tijdens het symposium en de workshops presenteren onderzoekers van TNO, de academische wereld en Philips de belangrijkste technologische ontwikkelingen die ons leven gaan veranderen. Gedurende de dag worden suggesties en tips voor nieuwe verhalen gelanceerd die tot journalistieke inspiratie kunnen leiden.

Het symposium wordt georganiseerd op vrijdag 12 april van 13.00 tot 18.00 in Villa Heideheuvel (Hilversum). Voor alle journalisten gespecialiseerd in politiek, economie, recht, wetenschap en innovatie, (geestelijke) gezondheidszorg, lifestyle, mobiliteit, duurzaamheid, levensbeschouwing, opinie en onderzoek.

Speciaal voor de leden van Vers in de Pers is er een kortingstarief: in plaats van €60,- (excl. BTW) betalen VIP-leden €35,- (excl. BTW). Dit is inclusief lunch en borrel. Bij inschrijving vermelden dat je van Vers in de Pers bent.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden