Hulp belastingaangifte exclusief voor leden

dinsdag 21 januari 2014

NVJ Zelfstandigenadvies biedt net als vorige jaren een belastingaangifteservice aan voor haar leden. Vanaf februari 2014 zal een belastingadviseur regelmatig aanwezig zijn op het NVJ-secretariaat, die de aangiften 2013 verzorgt. De aangifte wordt na invulling door haar elektronisch verzonden.

De kosten zijn 111 euro per afspraak, tenzij er meer tijd nodig is dan de afspraaktijd van anderhalf uur. De extra tijd zal tegen het tarief van 70 euro per uur in rekening worden gebracht. De tarieven zijn inclusief 21 procent btw.

Deze service is bedoeld voor zelfstandigen zonder personeel, die zelf hun administratie bijhouden, freelancers in loondienst en/of met inkomsten uit overige werkzaamheden. Deze service is niet bedoeld voor mensen die werken vanuit rechtsvormen zoals VOF en BV. Na aanmelding wordt een checklist verstuurd zodat duidelijk is wat nodig is ter voorbereiding van de aangifte.

Voor alle leden die zich aanmelden, zal uitstel worden aangevraagd via de regeling voor belastingconsulenten. Bij deze uitstelregeling wordt geen bevestiging aan de belastingplichtige zelf gestuurd, maar pas in mei of juni aan de belastingconsulent.

Leden die voor de eerste keer gebruik maken van de aangifteservice wordt gevraagd NAW-gegevens, geslacht, geboortedatum, sofinummer en het soort aangiftebiljet  (particulier of ondernemer) door te geven van henzelf en hun fiscale partner.

Wie zelf al uitstel heeft aangevraagd dient dit bij aanmelding door te geven.

Normaliter is de afspraak van anderhalf uur voldoende voor een aangifte, inclusief de aangifte van de fiscale partner. In een aantal gevallen is het aan te raden een dubbele afspraak te maken, zodat er voldoende tijd is en de aangifte niet op een andere dag afgerond hoeft te worden. Mocht de dubbele afspraaktijd niet nodig blijken, dan zal deze tijd niet in rekening gebracht worden.

Redenen voor een dubbele afspraak kunnen zijn:

  • Bij de start van een onderneming en er is behoefte aan extra informatie en advies bij het inrichten van de administratie etc.
  • Wanneer de partneraangifte uitgebreid is, doordat deze bijvoorbeeld ook een zelfstandige is.
  • Wanneer er in 2013 een woning gekocht is en/of een woning verkocht is. In deze situatie is de bijleenregeling mogelijk van toepassing. Dit vergt extra tijd.
  • Bij scheiding, erfenis, pensioenruimteberekening of andere situaties, waarbij u vermoedt dat er meer tijd nodig is.

Meer informatie: freelance@nvj.nl ; telefoon 020 3039700