Hulp belastingaangifte voor freelancers

donderdag 17 februari 2011

In de komende maand kunnen leden van de secties Freelance en NVF zoals elk jaar bij de NVJ terecht voor hun belastingaangifte. Vanaf maandag 7 maart 2011 zal een belastingadviseur regelmatig op het NVJ-secretariaat aanwezig zijn om de aangiften 2010 te verzorgen. De aangifte wordt na invulling rechtstreeks verzonden.

De service is bedoeld voor zelfstandigen zonder personeel, die hun administratie zelf bijhouden, freelancers in loondienst en/of met inkomsten uit overige werkzaamheden.
Leden die voor de eerste keer gebruik maken van de aangifteservice wordt gevraagd NAW- gegevens, geboortedatum, sofinummer en het soort aangiftebiljet (particulier of ondernemer) door te geven van henzelf en hun fiscale partner. Freelancers die zich hebben aangemeld, ontvangen een checklist waarop staat aangegeven wat nodig is ter voorbereiding van de aangifte. Voor degenen die zich aanmelden voor 1 april 2011 zal uitstel aangevraagd worden via de regeling voor belastingconsulenten.

Meestal is een afspraak van anderhalf uur voldoende voor een aangifte, inclusief de aangifte van de fiscale partner. Soms wordt aangeraden een dubbele afspraak te maken, bijvoorbeeld bij de start van de onderneming, aankoop/verkoop van een woning, scheiding, erfenis of pensioenruimteberekening.

De kosten bedragen 100 euro per afspraak van anderhalf uur. Daarna wordt een tarief van 62,50 euro per uur in rekening gebracht. De tarieven zijn inclusief 19% btw.

Meer informatie en voor het maken van een afspraak: freelancersadvies@nvj.nl telefoon 020 6769066.