Informatief gesprek met bestuursvoorzitter Persgroep over overnameplan Wegener

woensdag 2 juli 2014

Annabel de Winter, NVJ-secretaris Dagblad, heeft dinsdagmiddag vertrouwelijk overleg gevoerd met bestuursvoorzitter Frits Campagne van De Persgroep over de voorgenomen overname van het aandelenkapitaal van Mecom. Dat De Persgroep een nieuwsuitgeverij is met veel vernieuwende ideeën geeft moed voor de toekomst, aldus De Winter. Wel sprak zij haar zorgen uit over de ongerustheid bij werknemers en de positie van freelancers.

Voorlopig is de officiële biedingsprocedure in Engeland de komende zes weken nog aan de gang en streng gereguleerd, aangezien Mecom een beursgenoteerde onderneming is. Vandaar de vertrouwelijkheid van de inhoud van het gesprek. De NVJ-secretaris noemt het gesprek informatief en prettig. De Persgroep is een nieuwsuitgeverij met veel vernieuwende ideeën over het toekomstige media-aanbod. Dit geeft moed voor de toekomst.

De Winter heeft wel haar zorgen uitgesproken over de positie van freelancers na de overname van de aandelen, alsook over de aanhoudende ongerustheid bij het journalistieke personeel bij Wegener en over de toekomstplannen van Persgroep.

De NVJ zal na de zomer verder worden geïnformeerd door Frits Campagne over de voortgang van het overnameproces en de toekomstplannen van De Persgroep.