Inschrijving Canon Prijs 2011 geopend

maandag 14 november 2011

Wie wint de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2011? Vandaag opent de inschrijving. De Canon Prijs beloont het beste fotoverhaal dat in 2011 is voltooid. Uit de inzendingen zal de jury drie genomineerden kiezen. De winnaar krijgt een bedrag van 5.000 euro, de andere twee nominaties 1.250 euro. Alle voorwaarden voor de inzending zijn te vinden op www.zilverencamera.nl. De inschrijving sluit op 16 december.

De winnaar van de Canon Prijs moet een pionier zijn, een vernieuwer die de fotojournalistiek vooruit brengt, passend bij de technische mogelijkheden van deze tijd. De fotojournalist moet een verhaal met diepgang vertellen, gebaseerd op visuele onderzoeksjournalistiek.
Het winnende project moet bestaan uit een multimediaproductie, waarbij foto’s, geluid en/of video worden gecombineerd, het kan een lineair verhaal vertellen of een interactieve productie zijn. De jury is op zoek naar een project waarbij het multimediale deel (internet, geluid, video) de essentie vormt, eventueel ondersteund door traditionele media als boeken, tentoonstellingen of publicaties in kranten en tijdschriften.

De inzendingen worden door de jury beoordeeld op het fotojournalistieke verhaal, het optimaal benutten van de mogelijkheden van het gekozen medium of media om het verhaal te vertellen, én journalistieke en technische vernieuwing.

De uitslag wordt bekendgemaakt op zondag 22 januari 2012 tijdens het Zilveren Camera feest in het Fotomuseum Den Haag. Het ingezonden werk van alle drie de nominaties wordt (deels) tentoongesteld, opgenomen in het Zilveren Camera Boek en getoond op de website van de Zilveren Camera.

Zilveren Camera 2011

De inschrijving voor de 63ste Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten start op 1 december 2011. Op zondag 22 januari zal in het Fotomuseum Den Haag blijken wie de beste nieuwsfoto van 2011 maakte.