Inschrijving Expeditie Bladenmaken van start

vrijdag 5 juni 2009

Jong, aanstormend redactioneel talent van publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen en sponsored magazines krijgen de kans hun talenten verder te ontwikkelen. Van 31 augustus tot en met 4 september kunnen zij kosteloos deelnemen aan de vijfde editie van Expeditie Bladenmaken. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 juni.

Dit jaar vindt voor de vijfde keer in successie de Expeditie Bladenmaken plaats; een educatieve week vol workshops en presentaties, speciaal georganiseerd voor schrijvende (freelance) redacteuren van publiekstijdschriften met maximaal twee jaar werkervaring.

De eerste 'etappe' gaat van start op maandag 31 augustus en de redactionele 'ontdekkingstocht' eindigt op vrijdagmiddag 4 september. Gedurende deze week overnachten de deelnemers in een hotel.

Uitdagend programma
Tijdens de Expeditie Bladenmaken krijgt jong, aanstormend redactioneel talent van publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen en sponsored magazines de kans hun talenten verder te ontwikkelen. Deze intensieve week biedt hen elke dag nieuwe, bijzondere ervaringen, waarbij het aanscherpen en verbreden van journalistieke vaardigheden, het stimuleren van creativiteit en het delen van kennis en ervaring met kopstukken uit het vak centraal staan. De activiteiten en ontmoetingen liggen in het verlengde van de dagthema's:
• Doelgroepdenken,
• Voorbereiding & Research,
• Taaltechniek & Stijl, Beeld
• Online Trends & Ontwikkelingen

De activiteiten en ontmoetingen vinden plaats op dagelijks wisselende locaties in en rond het centrum van Amsterdam. Gedurende de avonduren gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met het uitwerken van een tijdschriftconcept, dat ze op de vrijdag presenteren aan de vijf daggidsen.

Kosteloze deelname
Schrijvende (freelance) redacteuren van publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen en sponsored magazines met maximaal twee jaar werkervaring die geen cheffunctie vervullen kunnen kosteloos deelnemen. De voorwaarden voor deelname en het inschrijfformulier kunnen worden opgevraagd via nvjacademy@nvj.nl
Inschrijven is mogelijk tot en met dinsdag 30 juni 2009.

De Expeditie Bladenmaken is een initiatief van de Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften (COP), waarin de NVJ en de Groep Publiekstijdschriften van het NUV zijn vertegenwoordigd.