Inschrijving LOF Prijs voor Vakinformatie geopend

maandag 13 juli 2009

De inschrijving voor de LOF Prijs voor Vakinformatie 2010 is van start gegaan. De LOF Prijs voor Vakinformatie is uitgegroeid tot dé kwaliteitsprijs voor uitgeefproducten voor branche, beroep en bedrijf. De vakjury roept dit jaar vooral ook kleinere en middelgrote uitgeverijen op daarom op om mee te dingen en te laten zien dat juist in tijden van crisis redactionele kwaliteit voorop staat. De NVJ ondersteunt deze stimulans van harte.

Zowel uitgevers en redacteuren van vakinformatieve producten, zoals vaktijdschriften, wetenschappelijke uitgaven, communities of webservices kunnen meedingen naar de prijs. De onafhankelijke vakjury beoordeelt de inzendingen aan de hand van vijf dimensies: inhoud, productmix, creativiteit, vormgeving en/of navigatie en ondernemerschap. Er is niet per se een bijzondere actuele aanleiding nodig om mee te doen. Ook zonder recente aanpassingen kunnen inzendingen rekenen op de volledige en serieuze aandacht van de jury. De jury beoordeelt elke inzending binnen de context van de specifieke behoeften van de gebruikers en de specifieke dynamiek van het marktsegment waarop de uitgave zich richt.

De LOF Prijs voor Vakinformatie wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap van het Nederlands Uitgeversverbond. De Stichting Lucas-Ooms fonds heeft haar naam aan de prijs verbonden en looft een geldbedrag van € 10.000,- uit voor de LOF Prijs voor Vakinformatie.

De vakjury bestaat dit jaar uit: Karin van Gilst, juryvoorzitter, directeur Weekbladpers Tijdschriften; Lize Alink, zelfstandig adviseur redactionele strategie en ontwikkeling (en bestuurslid NVJ); Alex Beishuizen, hoofdredacteur Computable; Klaas de Boer,
directeur Amerstone en directeur uitgeverij Terra Lannoo; Arend Jan Kornet, directeur Arko Uitgeverij; Wim Raaijen, hoofdredacteur Petrochem en
Biochem en directeur van Industrielinqs; Menno van der Veen, grafisch ontwerper/art director; Nineke van Dalen, secretaris van de Groep UVW, treedt op als secretaris van de LOF-jury.

Inzendingen moeten uiterlijk dinsdag 15 september 2009 in het bezit te zijn van de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW).
De prijsuitreiking is op dinsdag 26 januari 2010 in d’Hermitage aan de Amstel in Amsterdam.

Meer informatie en inschrijving via de website van het Nederlands Uitgeversverbond.