Inschrijvingsmogelijkheid De Coöperatie geopend

dinsdag 5 april 2016

Per 1 juni opent De Coöperatie, het bedrijf van en voor journalisten, officieel haar deuren.  De Coöperatie zal ondersteuning bieden aan makers in de uitoefening van hun werk. De inschrijvingsmogelijkheid om lid te worden van De Coöperatie is vanaf deze week geopend. Voor NVJ-leden geldt een korting van 50 procent.

Dit krijg je als je lid wordt van De Coöperatie

De Coöperatie gaat onder andere verkoop en administratieve ondersteuning bieden. Zo biedt De Coöperatie per 1 juni werkplekken aan in Amsterdam en Hilversum. Ook gaat De Coöperatie vanaf de ingangsdatum bemiddelen tussen freelancers en opdrachtgevers, artikelen verkopen in kiosken zoals Blendle en helpen met crowdfunden.

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ: ‘Wij geloven dat de journalistieke sector zeer gebaat is bij een goed functionerende groep zzp’ers en initiatieven zoals deze zijn van harte welkom.’

Korting voor NVJ-leden

NVJ-leden kunnen met 50 procent korting lid worden van De Coöperatie en betalen €10,- per maand in plaats van €20,-. Tot 1 juni betaal je geen lidmaatschapskosten aan De Coöperatie. Het lidmaatschap van De Coöperatie is maandelijks opzegbaar.

Dit voordelige lidmaatschap geldt als een pilot tot en met 31 december 2016. Ruim voor het einde van de pilot worden leden geïnformeerd over het vervolg van de samenwerking.

De initiatiefnemers

De Coöperatie is een initiatief van Teun Gautier, eerder uitgever van De Groene Amsterdammer, Jan-Jaap Heij van Reporters Online, Klaske Tameling, journalistiek wetenschapper, Gyurka Jansen, online ondernemer en Jaap Stronks van bureau Bolster. De initiatiefnemers geloven in een bedrijfsmatige aanpak van freelance journalistiek en uitgeven. Het geld dat daarmee wordt verdiend moet ten goede komen aan de journalisten zelf.