Interview oorlogsjournalist Dexter Filkins

dinsdag 18 november 2008

Op donderdag 20 november wordt de oorlogsjournalist Dexter Filkins geïnterviewd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De ontmoeting vindt plaats tijdens het inmiddels uitverkochte Crossing Border festival dat van 18 tot en met 22 november wordt gehouden. Filkins werd in 2002 genomineerd voor de Pulitzer Prize.

Als oorlogsverslaggever van The New York Times werd Dexter Filkins in 2002 Pulitzer-genomineerde voor zijn reportages in Afghanistan. Twee jaar later werden zijn journalistieke integriteit en zijn onderzoeksreportages bekroond met de George Polk Award. Vanaf november 2008 is het boek The Forever War (Altijd Oorlog) verkrijgbaar, over zijn ervaringen in Afghanistan en Irak.

Crossing Border is het festival waar de combinatie literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Gedurende vijf dagen heersen schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten in het centrum van Den Haag.
Het interview met Dexter Filkins begint om 12.30 uur en duurt een uur. Reserveren op 070-3462355 of per mail via reserveer@crossingborder.nl