Inzenden voor Canon Zilveren Camera kan vanaf 1 december

woensdag 18 november 2015

Wat wordt de beste persfoto van 2015? Het bestuur van de Zilveren Camera roept ook dit jaar zowel ervaren fotojournalisten als beginners op om hun beste werk in te zenden. Ook kunnen fotografieprojecten worden ingezonden die meedingen naar de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek. Inzenden voor beide prijzen kan van 1 december tot en met 31 december 2015 middernacht.

Stuur vanaf 1 december
je beste werk uit 2015 in
voor de Canon Zilveren Camera of de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek.

Canon Zilveren Camera

De jury staat dit jaar onder leiding van fotografie-adviseur en curator Marc Prüst. Fotografiedeskundige Eduard de Kam controleert dit jaar op ongeoorloofde beeldbewerking. Dagelijks nieuws (enkel & serie) keert terug als aparte wedstrijdcategorie. Inzenden staat open voor alle Nederlandse of in Nederland woonachtige en werkzame fotojournalisten.

Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek

De Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2015 beloont het fotografieproject dat met inzet van vernieuwende vormen en technieken een verhaal verbeeldt en overbrengt. Met deze prijs die voor de zesde keer wordt uitgereikt, worden vernieuwende vertelvormen binnen de fotografie en in het bijzonder binnen de documentaire-fotografie, aangemoedigd en beloond. Het project moet in 2015 zijn voltooid.

Belangrijke data

  • 20 januari 2016 - Alle nominaties staan op de website
  • 23 januari 2016 - Bekendmaking Canon Zilveren Camera 2015 en Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2015 in Museum Hilversum
  • 24 januari - 28 februari 2016 - Publiekstentoonstelling Museum Hilversum