Je bent jong en je wilt wat! (door Paulien Sewuster)

maandag 1 september 2014

Snowfall, Firestorm, de chocola raakt op. Allemaal voorbeelden van interactive storytelling. Dat klinkt spannend en vernieuwend en dat is het ook. Deze producties zien er fantastisch uit en combineren beeld en tekst op een geheel nieuwe wijze. Je wordt meegenomen in een verhaal als nooit te voren.

Maar verhalen vertellen is niets nieuws in de journalistiek. Journalisten zoeken ook altijd naar nieuwe manieren om verhalen boeiender te vertellen. Of dat zouden we in ieder geval moeten doen. Wij van Vers in de Pers zijn de beroerdsten niet en hebben iemand gestrikt die je nieuwe ideeën kan geven.

Als je tijdens de Nacht van de Journalistiek naar Daan Louter komt luisteren, dan loop je na zijn workshop vol met inspiratie naar buiten. Hij zal uitgebreid vertellen over de nieuwe manieren van verhalen vertellen die ze bij de Britse krant The Guardian toepassen, zoals Firestorm.

Hoe kwam Louter als jong talent binnen bij deze prestigieuze krant? Hij maakte een interactieve open sollicitatie en vertelde hierin zijn verhaal. Van een afgebroken studie journalistiek (die hem te conservatief was) tot aan een studie Communication and Multimedia Design, waar het wel draaide om innovatie.

Pionieren in de pers, dat is wat Daan doet bij The Guardian. En dat willen wij je graag laten zien zaterdag 27 september in Nieuwspoort. Tot dan!

Ter inspiratie: