Journalisten en politici in gesprek over lokale journalistiek en politiek

maandag 18 augustus 2014

Op 11 september gaan 25 journalisten en 25 politici met elkaar in gesprek over lokale journalistiek en lokale politiek. De NVJ organiseert in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dit zogenoemde World Café, inclusief diner, in het kader van het Jaar van de Regio. Met ondermeer burgemeester Annemarie Jorritsma, oud-politicus Joop Atsma, journalist en gemeenteraadslid Wouter Kurpershoek.

Steeds meer lokale en regionale media verdwijnen. Alternatieven zijn er niet of blijken niet levensvatbaar. Voor de lokale democratie is deze verschraling van het journalistieke landschap een bedreiging. Niet zo gek, want welke krant besteedt nog aandacht aan de discussies in de gemeenteraad? Lokale media zijn belangrijk voor een sterke lokale democratie. Zijn er mogelijkheden om de lokale journalistiek een oppepper te geven? Heeft de lokale politiek daar een rol in of ligt de oplossing ergens anders?

Over dit soort vragen gaan 25 journalisten en 25 politici met elkaar in gesprek.

De opening wordt verzorgd door Annemarie Jorritsma (burgemeester van Almere en de voorzitter van de VNG) met inleidingen door Joop Atsma (oud CDA-politicus en oud-journalist) en Quint Kik (senior onderzoeker van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek). De presentatie is in handen van Wouter Kurpershoek (journalist en gemeenteraadslid).

Datum en tijd: donderdag 11 september van 18:30 – 20:30 uur

Lokatie: Burgerzaal van het Stadhuis van Almere aan het Stadhuisplein 1

Aanmelden: vereniging@nvj.nl o.v.v. NVJ/VNG World Café