Kom ook naar behandeling wetsvoorstel auteurscontractenrecht

vrijdag 6 februari 2015

Op dinsdag 10 februari (16.15 uur) wordt het wetsvoorstel auteurscontractenrecht in de Tweede Kamer behandeld. De behandeling in de plenaire zaal is openbaar. De NVJ roept leden op om plaats te nemen op de tribune.

‘Het wetsvoorstel auteurscontractenrecht heeft als doel het versterken van het auteursrecht en het verbeteren van de onderhandelingspositie van makers ten opzichte van producenten en opdrachtgevers. Daarom is het belangrijk dat makers, zoals (foto)journalisten, aanstaande dinsdag bij behandeling van het wetsvoorstel aanwezig zijn’, aldus Rosa García López, secretaris van NVJ Zelfstandigen en NVF.

In de aanloop van de behandeling van het wetsvoorstel werd op 13 januari de petitie 'Mensen die maken wil je niet breken - de auteurswet moet beter', een petitie van auteurs en artiesten voor een beter en eerlijker auteursrecht, aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Veiligheid & Justitie. Meer dan 11.000 auteurs en artiesten, onder wie veel (foto)journalisten, ontwerpers en illustratoren ondertekenden deze petitie, die Kamerleden oproept tot een snelle invoering van het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht.