Met korting naar het Grote Oorlogsfotografie College

woensdag 13 september 2017

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel (foto) en Lars Boering, directeur van World Press Photo, geven op 22 september een mini-college tijdens het Grote Oorlogsfotografie College in Nieuwspoort. NVF-leden kunnen met korting dit college bezoeken.

foto: Sebastiaan ter Burg

Hoe maak je de beste foto’s als de kogels om je oren vliegen? Dagelijks riskeren fotografen hun leven om oorlogen vast te leggen. Zonder hun foto’s zou de wereld veel minder weten van de gruwelijkheden zoals in Syrië en Irak.

De oorlogsfotograaf staat centraal tijdens tijdens het Peace Festival in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Wat is het belang van de fotojournalistiek in conflictgebieden? En welke risico’s zijn nog verantwoord voor een fotograaf?

Lars Boering, directeur van World Press Photo geeft een mini-college over oorlogsfotografie. Hij neemt ons mee naar het verhaal achter bekende oorlogsfoto’s en legt uit hoe het vak in al die jaren is veranderd. 

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel vertelt over de dagelijkse praktijk en de gevaren die hij als fotograaf loopt.

Korting voor NVF-leden

NVF-leden kunnen met korting het Grote Oorlogsfotografie College bijwonen en betalen €7,50 in plaats van €12,50. De kortingscode ontvangen zij per e-mail.

Datum en Locatie

  • 22 september, 19.00 (inloop) – 21.30 uur
  • Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Ga voor meer informatie naar de website van het Haagsch College