Leden stemmen in met Sociaal Plan Hearst

donderdag 7 juni 2018

De leden werkzaam bij Hearst hebben ingestemd met het Sociaal Plan die geldt van 1 mei 2018 tot 1 mei 2020. De NVJ, die het onderhandelingsresultaat positief had voorgelegd, is blij met deze uitkomst.

De hoofdlijnen zijn:

  • Ontslagvergoeding: een werknemer die wegens een reorganisatie boventallig wordt verklaard en daardoor zijn/haar baan verliest, krijgt een ontslagvergoeding. De ontslagvergoeding is de wettelijke transitievergoeding vermenigvuldigd met een factor 1,5 of bestaat uit een bedrag gelijk aan ten hoogste het bruto jaarinkomen indien dat bruto jaarinkomen hoger is dan dat bedrag.
  • Aanvulling WW-uitkering: een werknemer die door een reorganisatie zijn/haar baan verliest kan in plaats van de ontslagvergoeding kiezen voor een aanvullingsregeling.
  • De werknemers, die boventallig worden verklaard, kunnen gebruikmaken van een budget van € 5.000,- (excl. BTW) voor een opleiding of arbeidsmarkt gerelateerde ondersteuning.

De volledige tekst van het sociaal plan zal spoedig op de website worden gepubliceerd

Reorganisatie

Uitgeverij Hearst Netherlands heeft na de overname van G+J Media Nederland eerder dit jaar de eerste ontslagen aangekondigd. Een nieuwe ontslagronde volgt dit najaar. Hearst Netherlands nam in januari G+J Media Nederland over. Daarmee werden Vogue, JAN, Glamour, Quest, National Geographic, Designer Vintage en G+J’s en de Custom Content tak aan het portfolio toegevoegd. Hearst gaf al ELLE, Cosmopolitan, Harper’s BAZAAR, Esquire, Quote, Men’s & Women’s Health uit.

Contact

Ben je zelf als werknemer bij de reorganisatie betrokken en heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Wais Shirbaz, secretaris Omroep en Tijdschriften, wshirbaz@nvj.nl