Ledenbijeenkomst Media Business Press

dinsdag 12 oktober 2010

De NVJ houdt woensdagochtend een ledenbijeenkomst bij Media Business Press (MBP), de uitgeverij van Thieme Groep. Thieme Groep ging vorige week failliet nadat een doorstart met enkele onderdelen mislukte. Maandag werd bekendgemaakt dat MBP wordt overgenomen door MY businessmedia.

De NVJ is verbaasd over de gang van zaken. Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de uitgeverijdirectie een doorstart zou maken, maar gisteren werd de nieuwe eigenaar voorgesteld: MY businessmedia. ‘De curator deelde ons mee dat de financiële basis voor een doorstart te mager was’, zegt tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. ‘Niettemin zullen we om opheldering vragen over de gang van zaken en de gevolgen voor de medewerkers.’

Het faillissement van Thieme Groep treft ongeveer 900 mensen. Bij de uitgeverij van MBP werken zo’n 70 mensen, onder wie 30 redacteuren. Volgens MY businessmedia zal een substantieel deel van de arbeidsplaatsen zijn gegarandeerd. MBP geeft goedlopende titels uit, zoals Boekblad, Media Fact, Het Houtblad, Salesmanagement, Metaal & Techniek en Koninklijke Horeca Nederland. Een van de titels, Wyt Gevaarsetiketten, wordt niet overgenomen.

De NVJ praat woensdagmiddag met haar leden over onder andere de ontstane situatie, de rechtspositie van werknemers, uitkering enzovoorts. Ook niet-leden zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats bij MBP, Molenbaan 19 in Capelle a/d IJssel en begint om 10.00 uur. ’s Middags is er een bijeenkomst waar alle vakbonden zijn vertegenwoordigd.