Leren specialiseren

dinsdag 9 augustus 2016

Specialiseren is de toekomst. Of het nu een onderwerp is dat je je eigen maakt of een vorm waarin je uitblinkt. Als beginnend journalist moet je op de huidige arbeidsmarkt ergens de beste in zijn. Zodat jíj die ene klus weet binnen te slepen en een opdracht niet naar een concurrent gaat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, dat specialiseren?

Thema 'specialiseren'

Op zaterdag 24 september organiseert Vers in de Pers (VIP) in Den Haag het Festival van de Journalistiek, met als thema ‘specialiseren’. Met deze tiende editie van de Nacht van de Journalistiek dopen we dit jaarlijks terugkerende evenement om tot het Festival van de Journalistiek. Waar jouw professionele ontwikkeling hand in hand gaat met muziek, humor en lekker eten. En vooral: veel kleinschalige workshops waarin professionals jou leren hoe je een expert kan worden in hun vakgebied.

Twintig journalisten

Voor het Festival hebben we ruim twintig journalisten uitgenodigd die zich allemaal een bepaald specialisme eigen hebben gemaakt en daarmee hun boterham verdienen. Zoals Lennart Hofman, die voor De Correspondent schrijft over oorlogen waarvoor in de mainstream media nauwelijks aandacht is. En Eric Smit, die zich als hoofdredacteur van Follow the Money vastbijt in financiële onderwerpen.

Van welke journalist wil jij leren?

Op het programma staan tien workshops, waarvan je er twee kan volgen. Ook zijn er verschillende plenaire activiteiten. Door je in te schrijven voor de workshops die jou aanspreken, kies je zelf van welke journalisten jij wil leren. Want wat hebben zij gedaan om uit te blinken in hun werk? En waarom hebben zij voor hun specialisme gekozen? Aan het eind van de avond ga je geïnspireerd naar huis, met de tools om zelf een expert te worden in jouw interessegebied.

De komende zes weken introduceren we alvast een aantal specialisten die aanwezig zijn op het Festival. Heb jij ook zin om te komen? Houd dan onze facebookpagina in de gaten of kijk op de NVJ site voor al het festivalnieuws. De ticketverkoop start medio augustus

Tot op het Festival!

#FVDJ2016