Lets talk: een inclusieve en veilige redactievloer; hoe pakken we dat aan?

donderdag 10 maart 2022

Hoe zetten we stappen naar een inclusieve redactievloer? En hoe creëren we een veilige werkomgeving? Op 30 maart organiseert de Denktank Diversiteit & Inclusie in Amsterdam haar eerste kick-off debat. Met Lara Billie Rense, Tayfun Balçık, Awura Abena Simpe, Lucas van Houtert en moderator Rowan Blijd. Naast het panel nodigen we je uit met ons mee te praten en denken over deze thema’s én ideeën uit te wisselen hoe we stappen zetten naar een inclusieve redactievloer.

Met de klok mee linksboven: Awura Abena Simpe, Tayfun Balçık, Lara Billie Rense, Rowan Blijd en Lucas van Houtert

Nog altijd zijn veel redacties vrij homogeen. Terwijl we juist van de journalistiek mogen verwachten dat ze zich inspant voor betere representatie op het gebied van gender, culturele achtergrond, levensbeschouwing en geaardheid. Want hoe beter media dit doen, hoe beter iedereen in de samenleving zich gezien en gehoord voelt.

Waarom lukt het vaak niet? En hoe zit het met veiligheid op de redactievloer? Een inclusieve werkplek is natuurlijk ook een plek waar je niet bang hoeft te zijn gepowerplayed te worden door iemand die gaat over jouw volgende opdracht. Hoe zit dat eigenlijk op de journalistieke werkvloer? In deze meet-up gaan we hierover in gesprek.

Dit debat is gratis voor journalisten en programmamakers.

Locatie, tijd en aanmelden

  • Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam
  • Woensdag 30 maart, 18.30 (inloop) - 20:25 uur (afsluiting). Daarna borrel, kennismaking en netwerken
  • Ga hier naar meer informatie over programma, sprekers en aanmelden