LexisNexis blijft in trek bij freelanceleden NVJ

woensdag 6 september 2017

Het aantal freelanceleden dat gebruik maakt van het online krantenarchief LexisNexis blijft groeien. Inmiddels maken zo’n 250 mensen gebruik van de dienst. Begin dit jaar werd de pilot omgezet in een vaste samenwerking tussen NVJ en LexisNexis. 

Voordelig toegang tot het krantenarchief voorziet duidelijk in een behoefte onder de freelance leden van de NVJ. Zij hebben immers geen ander alternatief meer dan een relatief duur bedrijfsabonnement afnemen. Eind 2015 werd bekend dat veel freelance journalisten geen gebruik meer konden maken van het online krantenarchief, toen de databank en de Koninklijke Bibliotheek hun samenwerking beëindigden. Op initiatief van de NVJ startte de samenwerking met LexisNexis. 

De NVJ biedt twee abonnementversies aan: ‘Nederlandse nieuws’ en ‘Nederlands + Internationaal nieuws’.

Voordelige toegang voor NVJ-Freelancerleden

Voor toegang tot regionaal en nationaal nieuws betaal je gedurende 2017 € 6,50 per maand, exclusief BTW. In 2018 is dit € 6,67. Voor toegang tot regionaal, nationaal én internationaal nieuws betaal je in 2017 zowel als 2018 € 12,50 per maand, exclusief BTW. Het abonnement op LexisNexis ga je aan voor een jaar vanaf het moment dat je start. Na een jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Hoe te werk?

Het aanbod is te vinden op de website van Villamedia. Om hier gebruik van te maken, maak je eerst een account aan, waarmee je inlogt op Villamedia. Vervolgens kun je je abonneren op LexisNexis.

NVJ-leden die een abonnement willen nemen, maar Basis- of Studentlid zijn, kunnen in het abonneeformulier hun lidmaatschap upgraden naar Freelancer. Freelancejournalisten die nog geen NVJ-lid zijn kunnen zich op Villamedia registreren en via het abonneeformulier aangeven dat zij Freelancerlid worden van de NVJ.