LexisNexis: nu ook abonnement op buitenlandse titels mogelijk

maandag 9 januari 2017

Goed nieuws voor de gebruikers van het online nieuwsarchief van Nexis: de samenwerking tussen LexisNexis en de NVJ wordt voortgezet en zelfs uitgebreid. Leden met een Freelancerlidmaatschap kunnen nu ook buitenlandse titels doorzoeken. De NVJ biedt vanaf 1 januari twee abonnementversies aan: ‘Nederlandse nieuws’ en ‘Nederlands + Internationaal nieuws’.

De NVJ en LexisNexis sloten vorig jaar mei een samenwerkingsovereenkomst over de toegang tot het online nieuwsarchief. Het betrof een pilot waardoor NVJ-leden toegang konden krijgen tot bijna alle artikelen van Nederlandstalige kranten, tijdschriften en nieuwssites van de afgelopen dertig jaar met dagelijkse aanvullingen. De pilot is nu omgezet naar een vaste dienst van de NVJ en op veler verzoek is er nu ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen op buitenlandse titels.

Voordelige toegang voor NVJ-Freelancerleden

De NVJ biedt voor haar leden met een Freelancerlidmaatschap voordelig toegang tot dit archief.

Voor toegang tot regionaal en nationaal nieuws betaal je gedurende 2017 € 6,50 per maand, exclusief BTW. In 2018 is dit € 6,67. Voor toegang tot regionaal, nationaal én internationaal nieuws betaal je in 2017 zowel als 2018 € 12,50 per maand, exclusief BTW. Het abonnement op LexisNexis ga je aan voor een jaar vanaf het moment dat je start. Na een jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Hoe te werk?

Het aanbod is te vinden op de website van Villamedia. Om hier gebruik van te maken, maak je eerst een account aan, waarmee je inlogt op Villamedia. Vervolgens kun je je abonneren op LexisNexis.

NVJ-leden die een abonnement willen nemen, maar Basis- of Studentlid zijn, kunnen in het abonneeformulier hun lidmaatschap upgraden naar Freelancer. Freelancejournalisten die nog geen NVJ-lid zijn kunnen zich op Villamedia registreren en via het abonneeformulier aangeven dat zij Freelancerlid worden van de NVJ.