De Limburgse waakhond bij zijn staart!

donderdag 13 maart 2014

De NVJ heeft 2014 uitgeroepen tot het Jaar van de Regio, een jaar waarin de meerwaarde en het belang van de regionale journalistiek zichtbaar moet worden. 
De keuze om de eerste bijeenkomst in Weert te houden heeft onder andere te maken met actualiteiten die ook van belang kunnen zijn voor andere regio’s. 

Inge Brakman, voorzitter van de Commissie Toekomstverkenning Publiek Mediabestel, geeft op 9 april in Weert haar visie op regionale mediacentra. Dat doet zij tijdens de door de NVJ georganiseerde bijeenkomst 'De Limburgse waakhond bij zijn staart!' in het kader van het Jaar van de Regio.

Andere gasten zijn Peter van Dijk, gedeputeerde in Limburg; Loek Radix, directeur Media Groep Limburg; Joep Dohmen, NRC-journalist; Leo Hauben, hoofdredacteur L1 en journalist Wouter Kurpershoek.

Programma

Presentatie: Wouter Kurpershoek

  • Inge Brakman, voorzitter van de Commissie Toekomstverkenning Publiek Mediabestel, geeft haar visie op regionale mediacentra;
  • Peter van Dijk, gedeputeerde in Limburg, bespreekt de rol van de regionale journalistiek in het digitale tijdperk;
  • Loek Radix, directeur Media Groep Limburg, presenteert de toekomst van het regionale mediabedrijf;
  • Discussie met de zaal onder leiding van Wouter Kurpershoek, met in het panel naast de inleiders ook NRC-journalist Joep Dohmen.

Datum en tijd: woensdag 9 april, ontvangst vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, borrel vanaf 21.30 uur.
Locatie: Munttheater, Collegeplein 3, Weert
Aanmelden: vereniging@nvj.nl

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door L1, Media Groep Limburg en de Provincie Limburg.