Loopbaanadvies en financiële planning, twee nieuwe cursussen voor zelfstandigen

donderdag 21 januari 2021

De NVJ Academy organiseert begin februari twee tweedaagse cursussen die speciaal zijn ontwikkeld voor leden van NVJ Zelfstandigen. Loopbaanadviseur Jolan Douwes leert je alles over hoe je je sterker kunt profileren en zo opdrachten binnenhaalt. Van adviseur Dick Kruijt leer je vaardigheden ontwikkelen om zo inzicht te krijgen in je financiële toekomst. De cursussen zijn zowel geschikt voor startende als ervaren journalisten. Je doet nieuwe inspiratie op en vergroot zo je kennis en inzichten.

De on(zin) van financiële planning

In deze cursus ga je onder begeleiding van Dick Kruijt aan de slag met concrete rekenvoorbeelden. Zo krijg je beter inzicht wat je op de lange termijn verdient, uitgeeft en spaart. Je bespreekt verschillende scenario's, wat kan er bijvoorbeeld veranderen als je kinderen krijgt? Of als je opdrachten deels wegvallen? Hoeveel moet je sparen? Hoe kan je het beste opbouwen voor je pensioen? En wat zijn de opties aan voorzieningen bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid? Deze cursus helpt jou om gestructureerd en planmatig te werk te gaan! Niet alleen essentieel voor startende journalisten, maar ook voor journalisten die al vele jaren meedraaien. Het is nooit te laat aan de slag te gaan met je financiële planning.

Meer informatie over deze cursus en aanmelden kan via deze link

Loopbaanadvies voor freelancers

Tijdens deze cursus leert Jolan Douwes je actief aan de slag te gaan met je profilering. Want wat wil je als freelancer uitstralen naar je opdrachtgevers? Welke gereedschappen kan je gebruiken om je optimaal in de markt neer te zetten? Wat zijn je sterke punten? Waar wil je je op focussen? En hoe kun je je LinkedIn-profiel hierbij gebruiken? De lees- en schrijfopdrachten die je ter voorbereiding en tijdens de cursus doet geven je meer kennis en inzicht. Aan het eind van de cursus weet jij precies hoe je aan de slag moet gaan met jouw profileren en sleep je die opdrachten binnen!

Meer informatie over deze cursus en aanmelden kan via deze link.