Maak kennis met de kandidaten voor de NVJ-verkiezingen 2023

donderdag 19 oktober 2023

Deze zomer hebben 16 leden vanuit verschillende ledengroepen zich kandidaat gesteld voor 11 vacatures in het bestuur en de beleidsteams Werkvoorwaarden, Persvrijheid en Vakontwikkeling. Vandaag presenteren de kandidaten zich. De digitale verkiezingen van de NVJ vinden plaats van 23 oktober tot en met 6 november. NVJ-leden ontvangen maandag 23 oktober een e-mail met een persoonlijke stemcode om hun stem uit te brengen.

Fotografen staan vermeld op de profielpagina's van de kandidaten

De NVJ is een vereniging en daarmee staan de leden aan het roer. Binnen het verenigingsmodel van de NVJ zijn alle verschillende ledengroepen vertegenwoordigd in het bestuur en in de drie beleidsteams. Elk jaar vinden hiervoor digitale verkiezingen plaats.

Naar de kandidaten

Dit jaar kiezen we in het bestuur een nieuwe voorzitter en een nieuwe vice-voorzitter. Voor beide verkiezingen kunnen alle leden hun stem uitbrengen op een van de kandidaten. Daarnaast zijn er verkiezingen voor de ledengroepen NVF/Beeldmakers, Zelfstandigen en Vers in de Pers (ViP). Leden uit deze groepen kiezen de vertegenwoordigers van hun ledengroep in het bestuur en de beleidsteams.

Hieronder presenteren we de kandidaten voor het bestuur en de beleidsteams. Maak kennis met de kandidaten en ontdek waarom zij zich kandidaat stellen!

  • Ben je lid van de ledengroep Werknemers Uitgeverijbedrijf? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep Werknemers Omroep? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep Zelfstandigen? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep NVF/Beeldmakers? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep Vers in de Pers (ViP)? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep Plus+? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken
  • Ben je lid van de ledengroep Gemengd bedrijf? Klik hier voor de keuzes die je kunt maken

Wanneer vinden de verkiezingen plaats?

Alle NVJ-leden ontvangen maandag 23 oktober een e-mail met een persoonlijke stemcode om hun stem uit te brengen. Tot en met maandag 6 november kun je stemmen en je vertegenwoordigers kiezen voor het bestuur en de beleidsteams. De uitslag van de verkiezingen maken we dinsdag 7 november bekend op onze website.