Marco Keyzer en René Hendriks nieuwe bestuursleden NVF

dinsdag 4 februari 2020

Het NVF-bestuur heeft twee nieuwe leden benoemd: René Hendriks en Marco Keyzer. Hendriks en Keyzer volgen de bestuursleden Serge Ligtenberg en Martine Krekelaar op.

René Hendriks

René Hendriks is fotojournalist en redacteur bij Regio15, de nieuwssite van de regio Haaglanden. 

Enkele jaren geleden startte hij samen met leidinggevenden van de politie-eenheid in Den Haag een verbeterprogramma. Dankzij deze samenwerking is het aantal aanvaringen aan het lint geminimaliseerd. 

‘Als bestuurslid van de NVF hoop ik die verbetering ook in andere delen van het land in gang te kunnen zetten. In een aantal regio's is de vrijheid van nieuwsgaring en de acceptatie van de PPK echt onder de maat; en ik wil daar dus tijd en moeite in gaan stoppen.’

  • Ga hier naar de persoonsbeschrijving van René Hendriks 

Marco Keyzer

Marco Keyzer is werkzaam als pers- en reportagefotograaf en fotografeert voor onder meer de Gemeente Amsterdam BN DeStem, het AD, Pix4profs, de Leeuwarder Courant, het Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad.

‘Mijn belangrijkste motivatie voor de NVF is om samen met het bestuur ons hard te maken voor de fotojournalistiek in Nederland. Met de daar bijhorende juiste vergoedingen op het vlak van foto-opdrachten, vrij werk en auteursrechten.’

  • Ga hier naar de persoonsbeschrijving van Marco Keyzer