Meld je aan voor het event ‘De waarde van beeld’

vrijdag 1 november 2019

Op vrijdag 29 november organiseert de NVJ het event ‘De waarde van beeld’. Op deze dag vieren we dat fotojournalisten met hun beeldbepalende foto’s bijdragen aan het dagelijks debat. De publieke opinie wordt elke dag beïnvloed door nieuwsfotografie.  Fotojournalisten zijn de ogen en oren van de wereld. Kom naar het event en laat je inspireren door grote namen uit het vak. De toegang is gratis. 

Fotojournalisten zijn belangrijke brengers van het nieuws. Toch worden zij niet als professionals behandeld. De tarieven voor nieuwsfoto’s dalen al jaren en staan niet in verhouding tot de tijd en de aandacht die fotografen aan hun werk besteden. Als we zo doorgaan bestaat het mooie en belangrijke vak fotojournalistiek over tien jaar niet meer. Tijd om dit met elkaar te veranderen. Daarom pakken we de draad weer op en gaan we verder met de campagne ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’.

Negen fotojournalisten waaronder Ilvy Njiokiktjien, Freek van den Bergh, David van Dam en Ruud Rogier leggen tijdens het event uit waarom zij meedoen aan de campagne ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’.  Deze negen fotojournalisten vormen samen het actiecomité van de campagne. Ook wordt er een Masterclass gegeven door een vooraanstaande fotojournalist. 

Het actiecomité heeft in nauwe samenwerking met andere fotojournalisten en de NVF/NVJ het vervolg van de campagne bedacht. Zij bepalen – samen met vakgenoten – de koers van de campagne. Zij zijn het gezicht van de campagne en treden op als woordvoerders. Samen met andere fotojournalisten zetten zij zich in voor de toekomst van het vak en voor betere tarieven.

Locatie en tijd

Wanneer: vrijdag 29 november, 11.30 (inloop 11.00 uur) – 14.00 uur (aansluitend borrel)
Waar: Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam

Aanmelden voor het event kan hier >>

Kijk voor meer informatie op de pagina FJHEP
Volg ons op Twitter: @NVFBeeld 
 #FJHEP
Volg ons op facebook: @NVFFotojournalisten

Fotojournalistiek heeft een prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), de Nederlandse vereniging van Fotojournalisten (NVF) en het actiecomité.