Meld je aan voor NewBeats enquête 'Uit de journalistiek, en dan?'

woensdag 13 juli 2016

De afgelopen jaren zijn veel banen in de journalistiek verdwenen. Functies kwamen te vervallen, vaste werknemers werden vervangen door freelancers en in sommige gevallen werden hele redacties opgeheven. Wat gebeurt er met journalisten die hun vaste aanstelling verliezen of opzeggen? En hoe beïnvloedt hun vertrek de journalistiek?

NewBeats - een onderzoeksproject van de Universiteit van Amsterdam, de NVJ en Stichting Beeld & Geluid - onderzoekt dit via een enquête. Door deel te nemen help je ons een beter beeld te krijgen van de gevolgen van ontslagrondes en reorganisaties.

Meedoen?
Wij zoeken (oud-)journalisten die de survey begin september willen invullen. Werkte je voorheen onder een contract in de journalistiek? En liep je contract tussen 2012 en 2016 ten einde óf werd het in die periode beëindigd door jezelf of je werkgever? Dan kan je je vrijwillig aanmelden voor ontvangst van de enquête via onderstaand formulier:

Aanmelden voor het onderzoek kan via deze link  (Aanmelden kan tot 10 september)

Je gegevens worden alleen gebruikt om je 12 september een e-mail met de link naar de enquête te sturen. Invullen zal je zo’n vijftien minuten kosten. Je gegevens blijven uiteraard anoniem.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je deze bijlage bekijken of contact opnemen met het NewBeats team via NewbeatsNL@gmail.com