Meldpunt annuleringen geeft cruciale input richting ministers

woensdag 1 april 2020

Op het meldpunt waar freelancers hun afzeggingen van opdrachten kunnen aangeven, zijn ruim 370 meldingen binnengekomen. De schade is inmiddels opgelopen tot ruim boven anderhalf miljoen euro aan gederfde inkomsten. Wat gebeurt er met deze meldingen?

Het meldpunt is essentieel voor de informatievoorziening en wordt ook als zodanig behandeld. Steeds benadrukken we dat elk bericht dat binnenkomt via het meldpunt anoniem blijft voor de buitenwereld. Het totaalbeeld dat uit alle meldingen ontstaat is voor de NVJ bijzonder waardevol om ons beleid hierop te baseren. Deze informatie dient als cruciale input om mee te nemen richting de desbetreffende ministers.

Verontrustende berichten over tariefsverlagingen of het stopzetten door opdrachtgevers van de samenwerking worden aangegrepen om direct actie te ondernemen. Ook hier blijft elke melding anoniem.

Melders die met concrete vragen zitten of ergens tegenaan lopen, worden direct teruggemaild.

Meldpunt Corona-annuleringen

Via ons meldpunt kun je gemiste inkomsten tot eind mei opgeven. Heb je al eerder via dit formulier je gemiste inkomsten opgegeven tot 6 april, vul dan over de resterende periode tot eind mei je gemiste inkomsten alsnog in. Ga hier naar het meldpunt Corona-annuleringen