Mentoren gezocht voor het NVJ Mentorenprogramma 2019

maandag 22 juli 2019

Vanwege het grote succes van het NVJ Mentorenprogramma organiseert de NVJ vanaf dit najaar alweer de vijfde editie op rij. Dit programma koppelt gedurende een half jaar jonge journalisten aan ervaren mentoren. Ben jij die doorgewinterde (foto)journalist die het leuk vindt om je kennis en ervaring te delen met een starter? Je kunt je vanaf nu opgeven. Aanmelden kan tot en met vrijdag 6 september.

Meld je aan als mentor

Het NVJ Mentorenprogramma nummer vijf start op 14 november 2019 en duurt zes maanden. Vanaf nu kunnen journalisten zich aanmelden als mentor.

Als mentor heb je veel kennis van het journalistieke vak en vind je het leuk om een beginnend journalist te begeleiden bij een specifiek vraagstuk. Dit vraagstuk kan over alles gaan, mits deze betrekking heeft op het journalistieke vak – inclusief fotografie. Een mentor is een half jaar lang in principe twee uur per maand voor de beginnend journalist beschikbaar.

Het was enorm leerzaam voor mij als mentor om van nabij mee te maken hoe gemotiveerd en goed georganiseerd het aanstormende talent is. (Sheila Sitalsing, journalist/columnist o.a. Volkskrant)

Vergoeding NVJ Mentorenprogramma

De mentor ontvangt €25 euro per uur, met een maximum van twee uur per maand.

Kick-off 14 november 2019

Aanwezigheid bij alle bijeenkomsten, waaronder de Kick-off op 14 november a.s. is verplicht. In totaal zijn er drie bijeenkomsten verdeeld over een periode van zes maanden. De data zijn: 14 november 2019, 13 februari 2020 en 14 mei 2020. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de avonduren.

Interesse? Meld je aan als mentor

Aanmelden kan tot en met vrijdag 6 september. Geef je op door een e-mail te sturen aan nvjacademy@nvj.nl o.v.v. ‘mentorenprogramma’.

Wil je in je aanmelding ook antwoord geven op de volgende vragen?:

  • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in de journalistiek/fotografie?
  • In welk vakgebied van de journalistiek ben je werkzaam?
  • Wie is (zijn) je werkgever(s) of wie zijn je opdrachtgevers?
  • Waarom wil je mentor zijn?
  • Wat heb je een mentee te bieden?
  • Kun je aanwezig zijn op de drie bijeenkomsten (14 november 2019, 13 februari 2020, 14 mei 2020)?
  • Wat is de link naar je LinkedIn, Twitter en/of website? 

Stuur in deze e-mail ook je foto mee in een goede resolutie voor weergave op de website (bij voorkeur horizontaal georiënteerd, 760x505px).

Deel je ervaring en kennis met een jonge journalist. Het verrijkt jezelf en je mentee. Het doet je ook nadenken over je eigen carrière, de stappen die je hebt gezet en of je toch nog andere wegen in zou kunnen slaan. (Petra Greeven, journalist Nieuwsuur)

Vragen?

Neem contact op met Yvonne Dankfort.

Tip voor aankomende mentees

Wil jij je verdiepen in onderzoeksjournalistiek, beter leren fotograferen of het pitchen onder de knie krijgen? Check eind september onze website. Dan worden de namen van de nieuwe mentoren gepubliceerd en kunnen mentees zich inschrijven.

Heb je een vraag over het NVJ mentorenprogramma?

Blijf er niet mee zitten! Vul het formulier in, mail of bel de NVJ 020-303 97 00.
 

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.